Vragen? Bel: 035 888 95 95

SinzeroChardonnay 2021 (Alcoholvrij)

Dit is officieel echt de beste witte alcoholvrije wijn die we ooit hebben geproefd. De smaak is heerlijk zacht met een elegante houtrijping. Ook zijn er vriendelijke frisse tonen in de wijn.

Op het etiket zie je dat er 0,5 % alcohol in de wijn zit. Dit is theoretisch te verwaarlozen.

€ 9,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Chardonnay 2021 (Alcoholvrij)

Hoe wordt wijn alcoholvrij?

Alcoholvrije wijn is een 100% natuurproduct waarbij de basis gewone alcoholhoudende wijn is. Er zijn twee methodes waar op dit moment mee gewerkt wordt: 

  • Vacuüm
  • Spinning cone   

Vacuüm

De alcohol wordt uit de wijn gehaald door middel van vacuüm. De basiswijn met alcohol wordt in een glazenbuis van 22 meter hoog gegoten. Rondom de buis zitten uitstulpingen waar de alcohol middels een vacuümmethode uit de wijn wordt getrokken. Door vele filters en vertragingen in de buis, wordt onderin de alcoholvrije wijn opgevangen. Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Dit wordt in totaal 4 keer gedaan waardoor de alcohol van 12% naar 9% gaat en van 9% tot 6%, van 6% tot 3% van 3% tot < 0% Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Hierdoor blijft de smaak van de basiswijn zoveel mogelijk behouden zonder de alcohol.

Spinning cone

De spinning cone techniek is een alcohol verwijder systeem met draaiende kegelvormige kolommen, dat gebruik maakt van een two-stage methode voor het scheiden van vluchtige aroma's- en essences en alcohol. De draaiende kegelvormige kolommen worden gebruikt in een vorm van vacuümdestillatie bij lage temperatuur om de alcohol voorzichtig uit de wijn te extraheren. Hierdoor wordt het effect op de smaak van de wijn behouden.

Wijn info
Kleur:Alcoholvrije wijnen
Land:Chili
Wijnhuis:Sinzero
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Chardonnay 2021 (Alcoholvrij)

© 2022 Siersma Wijnadvies