Vragen? Bel: 035 888 95 95
Biologische Wijnen
Wijn! Puur natuur!
Wijn is natuurlijk al de meest natuurlijke drank ter wereld. Toch kan je met nog meer liefde voor de wereld wijnen maken.
Filters tonen

biologische wijn

Biologische wijn is bereid uit biologisch geteelde druiven en sinds 2012 biologisch geproduceerd. Biologische druiven die met aandacht en zorg voor de wereld zijn geteeld, zonder het gebruik van kunstmest, de toepassing van gentechnologie en met een minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

In de wereld neemt de biologische wijnbouw toe en zijn vele vermaarde wijnmakers aan het biologisch. Zij houden in hun dagelijkse handelingen rekening met het natuurlijke leven in en rond de wijngaard: om zo nog betere wijnen te produceren.

Inmiddels is de algemene kijk op biologische en biodynamische producten veranderd en worden deze door een brede bevolkingsgroep meer dan gewaardeerd. Onder de wijnmakers heerst tevredenheid over het kwalitatieve aspect van biologische wijnen. Zij beweren dat hun wijnen schoner, levendiger en smaakvoller zijn en bovendien langer geconserveerd blijven. Of dit inderdaad altijd het geval is, hangt sterk van de ligging van de wijngaard, het microklimaat, de wijnboer en uw smaak af. Net als bij wijn gemaakt van niet-biologisch geteelde druiven.

Home > Biologisch

© 2020 Siersma Wijnadvies