Vragen? Bel: 035 888 95 95
Karas Wines Top wijn uit Armenië
Filters tonen

Karas

Karas Wines is een jong en zeer innovatief wijn bedrijf. Die innovatieve mentaliteit moet je ook wel hebben als je er voor kiest om in Armenie wijn te gaan maken. De bodem is zeker niet het probleem. Armenië is zelfs één van de oudste wijnlanden ter wereld. Het probleem was vooral de kennis. De oude methode van het wijn maken werden decennia lang nagestreefd. 

Michel Roland 

De kennis vond Karas Wines in een fantastische Argentijnse wijnmaker uit Mendoza die naar Armenië werd gehaald. En ook werd er advies ingeroepen bij Michel Roland, een wereldberoemde wijnadviseur. 
In 2003 is Karas Wines gestart nadat het de beste plekken had gevonden voor de wijngaarden dichtbij de Armeense hoofdstad Jerevan aan de voet van het Arat gebergte. Dit is op vulkanische bodem en tussen de 400 en 1100 meter hoogte.  

Karas Wines

Modern wijnhuis uit Armenië

Wie bij Karas Wines in Armenië op bezoek gaat zal zijn ogen uitkijken. Het lijkt er soms wel Argentinië. De wijnen die er gemaakt worden mogen 100% zeker mee tellen in de internationale wijnwereld. Echter is de acceptatie soms nog het probleem.

Home > Karas Wines

© 2023 Siersma Wijnadvies