Vragen? Bel: 035 888 95 95
Pico Maccario Verrassend jong maar nu al erg goed
Filters tonen

Pico Maccario

In de Piëmonte vinden we het bijzondere wijnhuis Pico Maccario. Een huis dat nog niet zo lang bekend is maar al wel een rijke historie heeft. De bekendheid is langzaam gekomen toen de twee broers, Pico en Vitaliano Maccario, halverwege de jaren negentig de wijngaarden van hun opa erven. Vanaf het begin willen ze van de wijngaarden een goed lopende winery maken echter ontbreekt het ze op dat moment nog aan de nodige kennis. In eerste instantie was het plan om verschillende druivenrassen aan te planten. Echter om eerst kennis op te doen hadden ze besloten om eerst maar eens met de Barbera te gaan werken die daar aangeplant stond.

Dit zorgde in 1996 voor de eerste jaargang Lavignone, vernoemd naar een huisje dat tussen de ruim 40 jaar oude wijnranken staat. De productie was nog klein, er werden maar 5.000 flessen van deze wijn gemaakt.

Inmiddels bezitten de broers nu 70 hectare aan wijngaarden waarvan er 50 nog met de Barbera aangeplant is. Dit blijft voor dit gebied en dit wijnhuis nog de belangrijkste druif.

Symbool voor dit wijnhuis zijn de flessen en etiketten die zelf ontworpen zijn en waar de roos elke keer weer op terug komt. Deze roos is behalve heel erg mooi ook erg belangrijk voor dit wijnhuis. Voor elke rij ranken staat een roos. Dit omdat de roos zeer gevoelig is voor plantenziekten en op deze manier kan men dus zien of er ziektes in de wijngaard heersen voordat deze de druivenranken aantasten.

 

Home > Pico Maccario

© 2023 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp