Vragen? Bel: 035 888 95 95

Château ThivinCôte de Brouilly 2014

Deze heldere donkerrode wijn is zowel elegant als "vlezig". De aroma's van de Côte de Brouilly zijn die van druiven en irissen, delicaat en levendig.

Met een beetje fleslagering, dat de elegantie ten goede komt, komen deze wijnen het beste tot hun recht. Het uitzicht in de Côte de Brouilly is bijna overal hetzelfde. De Gamay druiven groeien op een bodem van graniet, silicium en schiste.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.0/5
Terug naar het overzicht |

Côte de Brouilly 2014

Côte de Brouilly

Deze heldere donkerrode wijn is zowel elegant als “vlezig”. De aroma’s van de Côte de Brouilly zijn die van druiven en irissen, delicaat en levendig.

Met een beetje fleslagering, dat de elegantie ten goede komt, komen deze wijnen het beste tot hun recht. Het uitzicht in de Côte de Brouilly is bijna overal hetzelfde. De Gamay druiven groeien op een bodem van graniet, silicium en schiste. Er heerst hier een constante strijd tegen bodemerosie, zo worden er kanaaltjes gegraven tegen de hellingen om water te laten wegstromen. 50 producenten maken hier jaarlijks ongeveer 2 miljoen flessen op een gebied van 3,5 vierkante kilometer.

Château Thivin

Château Thivin cuvée ”Les Sept Vignes” wordt al heel lang met veel aandacht gemaakt door de Familie Claude Geoffray, eigenaar van dit beroemde landhuis en domein, gelegen tegen de flank van de Mont Brouilly bekend om zijn rotsachtige bodem met blauwe gloed, ook wel genoemd les roches bleues. Bekijk hier de website van Château Thivin

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Côte de Brouilly
Wijnhuis:Château Thivin
Druivensoort:Gamay
Terug naar het overzicht |

Côte de Brouilly 2014

© 2018 Siersma Wijnadvies