Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine TempierBandol 'la Migoua' 2012

Bandol werd een echte appellation in 1941. Lucien Peyraud, oprichter van Domaine Tempier, heeft een grote bijdrage geleverd aan de wettelijk beschermde herkomstbenaming en de afbakening van de gebieden met hoogwaardige terroir-eigenschappen. Met succes heeft hij zich ingezet voor het behoud en de herinvoering van een moeilijk ras als de Mourèdre. Domaine Tempier is nog steeds een familiebedrijf, echter de talentvolle wijnmaker Daniel Ravier zwaait de scepter sinds 2000.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5
Terug naar het overzicht |

Bandol 'la Migoua' 2012

Bandol

Bandol werd een echte appellation in 1941. Lucien Peyraud, oprichter van Domaine Tempier, heeft een grote bijdrage geleverd aan de wettelijk beschermde herkomstbenaming en de afbakening van de gebieden met hoogwaardige terroir-eigenschappen. Met succes heeft hij zich ingezet voor het behoud en de herinvoering van een moeilijk ras als de Mourèdre. Domaine Tempier is nog steeds een familiebedrijf, echter de talentvolle wijnmaker Daniel Ravier zwaait de scepter sinds 2000.

Bodem

Wijngaard van 6 hectare met een kleihoudende kalkbodem uit de periode Muschel-kalk. De stokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en voor 2/3 vol zuid, voor 1/6 oost en voor 1/6 west georiënteerd. De wijngaarden liggen op een hoogte van 270 m.

Vinificatie

Al de rode wijnen worden op dezelfde wijze gevinifieerd: integrale verwijdering van de stelen en een vergisting onder gecontroleerde temperatuur op roestvrij staal. De druivenkoek blijft in takt (dus geen pigeage, d.w.z. breken van de druivenkoek). Eenmaal per dag wordt het sap of de wijn in wording over de druivenkoek gesprenkeld voor een optimale extractie. De duur van het inweekproces varieert naar gelang de oorsprong der druiven, ten einde te behouden wat de stok ons schenkt. Daarna de appelmelkzurengisting en een opvoeding gedurende 18 tot 20 maanden op eikenhouten foeders van 25-75 hl.

Druiven

51% Mourvèdre, 17% Grenache, 28% Cinsault en 4% Syrah.

Kleur

Vrij krachtig, transparant kersrood met de schakering mahonie.

Neus

Ontroerend te bespeuren dat het intens florale van 2009 ook in 2010 zo spectaculair tot uitdrukking komt: rozen en viooltjes. Als ergens de term boeket van toepassing is, dan is het hier! Kersen op sap, wilde bramen en sandelhout. Fascinerend en verfijnd.

Smaak

Versmolten, delicate, licht zoete aanzet en een strelend zachte 100% fluwelen textuur. Het tactiele mondcontact met een volmaakt harmonieuze materie, zoals alleen de echt grote wijnen dit bieden. Wat is de overeenkomst met 2009 frappant: opnieuw teder en krachtig, geconcentreerd en elegant. Dit danst in de mond en nu al onweerstaanbaar. Maar pas op, er schuilt nog een grote reserve en deze wijn zal zich in de loop van z'n evolutie sluiten en weer openen. De tannines zijn smaakvol en gepolijst maar krachtig.

Culinair

Diner- en wildwijn op topniveau: vleugelwild, orgaanvlees (kalfsnier of -zwezerik, al dan niet met truffels).  

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Bandol
Wijnhuis:Domaine Tempier
Druivensoort:Shiraz, Mourvèdre, Grenache Noir, Cinsault
Terug naar het overzicht |

Bandol 'la Migoua' 2012

© 2017 Siersma Wijnadvies