Vragen? Bel: 035 888 95 95

KlingenbergSpätburgunder Klingenberg 2013

Een Spätburgunder van Klinkenberg die zich mag meten met de absolute top. Zo is een Spätburgunder bedoelt. Een geur om in te verdwalen, elke keer ruik je andere toetsen, van rood fruit tot aarde en paddestoelen. De smaak is mond vollend & sappig, fluweel zachte tannine en perfecte zuren die we gewend zijn bij een Spätburgunder.
Kortom een wijn die morgen gedronken kan worden maar ook enorm veel bewaarpotentie heeft.

€ 19,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5
Terug naar het overzicht |

Spätburgunder Klingenberg 2013

Bennie Baltes

Bennie Baltes is sinds 2010 eigenaar van Weingut Stadt Klingenberg, een half uurtje onder Frankfurt am Main, in de regio Franken. Geboren en getogen in de Ahr, wordt hij door Marc Adeneuer betiteld als zijn beste leerling. Adeneuer is een grootheid in de Ahr en een absolute referentie in Duitsland met zijn Spätburgunders. Met de bagage van een volle kelder 2009, een te groot aandeel wit in de wijngaard en vele andere "uitdagingen" heeft hij sinds 2010 "vol Gas" gegeven.

Klingenberg

De oogstjaren 2010, '11, '12, '13 en '14 waren intensief en extreem leerzaam voor Bennie. Naast de uitdagingen in de wijngaard, herstructureren en effectiviteit, 80% van zijn wijngaarden zijn gelegen op terrassen van 1-5 meter breed, is hij in de kelder, voornamelijk de eerste drie jaar, op zoek geweest naar de juiste stijl, die past bij Klingenberg en bij hem. Het resultaat is perfecte kracht zonder gewicht, met een gezonde dosis complexiteit en een overdosis bewaarpotentieel. Wat voor Bennie van groot belang is, is het opbouwen van de juiste klantenkring en dat deze klanten zijn wijnen begrijpen. Daarom is het van essentieel belang, dat zijn basiswijn van een dusdanig hoog niveau is, dat je in eerste instantie bijna denkt dat het niet beter wordt. Dit is de hoofdwijn van dit wijnhuis. Deze wijn is van zeer hoge kwaliteit. Veel verfijnd en subtiel fruit.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Duitsland
Wijnhuis:Klingenberg
Druivensoort:Spätburgunder, Pinot Noir
Terug naar het overzicht |

Spätburgunder Klingenberg 2013

© 2017 Siersma Wijnadvies