Vragen? Bel: 035 888 95 95

L'ExpressionSaint-Julien 2008

Dat het de laatste jaren niet helemaal ging met de economie zoals het ooit was heeft eenieder wel gemerkt. Ook in de wijngebieden is de crisis niet onopgemerkt voorbij gegaan. Ook in Bordeaux, het wijngebied waar de duurste wijnen ter wereld vandaan komen, hebben ze gemerkt dat niet alles meer vanzelf ging.

Een aantal wijnboeren uit de Haut-Médoc hebben de handen ineen geslagen en zijn tot het idee gekomen om hun wijnen gezamenlijk uit te brengen onder het visitekaartje 'Expression de...'.

€ 22,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis

Saint-Julien

Dat het de laatste jaren niet helemaal ging met de economie zoals het ooit was heeft eenieder wel gemerkt. Ook in de wijngebieden is de crisis niet onopgemerkt voorbij gegaan. Ook in Bordeaux, het wijngebied waar de duurste wijnen ter wereld vandaan komen, hebben ze gemerkt dat niet alles meer vanzelf ging. Een aantal wijnboeren uit de Haut-Médoc hebben de handen ineen geslagen en zijn tot het idee gekomen om hun wijnen gezamenlijk uit te brengen onder het visitekaartje ‘Expression de…’. Zie het letterlijk vertaald als: ‘De kwaliteit uit…’ ‘Margaux’ of ‘Saint-Julien’ en ‘Médoc’. Precies dezelfde wijn maar niet het beroemde naampje op het etiket. En zodoende ook direct snel de helft van de normale prijs! Heel logisch als je iemand vraagt of het gaat om de smaak van de wijn of om het etiket dat men zegt: Het gaat om de wijn. Juist! Dat dachten deze kasteeleigenaren dus ook!

Druivenras

60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot Noir, 8% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc

Houtopvoeding

18 tot 22 maanden in vaten (75% nieuwe vaten)

Wijnomschrijving

De wijn heeft een donker rode kleur en beloofd veel kracht. De geur heeft stevige tonen van nieuw hout, specerijen en kruiden. De smaak is verbluffend vol, stevig en veel karakter. En dan de afdronk, wat een enorme lengte en finesse. Een heerlijk glas Bordeaux uit Saint-Julien. Bekijk HIER de website van het overkoepelende wijnhuis van L'Expression.  

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Saint Julien
Wijnhuis:L'Expression
Druivensoort:Petit Verdot, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
© 2019 Siersma Wijnadvies