Vragen? Bel: 035 888 95 95

MasciarelliMarina Cvetic - Montepulciano d'Abruzzo 2017

'Als ik een wijnstok was, zou ik in de Abruzzen willen leven. Zozeer houd ik van dit land!' - zei Gianni Masciarelli ooit. Wellicht is hij na zijn dood als druivenrank teruggekeerd. Zijn vrouw is sinds 1991 de drijvende kracht achter het wijnimperium.

Deze 100% Montepulciano heeft 14 maanden op nieuw Frans eiken gerijpt. Daarna rijpt de wijn nog verplicht een jaar door op de fles.

De wijn is extreem vol en rijk. Ongetwijfeld de beste Montepulciano d'Abruzzo die we kennen.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Marina Cvetic - Montepulciano d'Abruzzo 2017

Masciarelli

Gianni Masciarelli begon zijn wijndomein in 1981 met de droom om de Abruzzen op de kaart te zetten. Dat lukte uitstekend, alleen kon hij er zelf niet lang genoeg van genieten: hij overleed plotseling in 2008 op 53 jarige leeftijd.

Intussen was hij samen met zijn vrouw Marina Cvetic, die hij in 1987 leerde kennen en nu de drijvende kracht achter het domein is, uitgegroeid tot één van de leidende wijnproducenten van Italië.

Zijn Villa Gemma bijvoorbeeld werd een begrip en al eens verkozen tot beste rode wijn uit Italië door Gambero Rosso.

Wijngaarden werden door de hele Abruzzen aangekocht, zo lang ze maar voldeden aan de kwaliteitseisen van Gianni. Indrukwekkende projecten worden niet geschuwd: zo is het oude kasteel Semivicoli door hem aangekocht, volledig gerestaureerd en functioneert nu als hotel en restaurant. Het is hét uithangbord voor wijntoerisme in de Abruzzen.

De wijnen zijn ondergebracht in diverse lijnen en prijsklassen. Ook de stijlen zijn verschillend: van fijnzinnig en precies tot krachtig en fors. Inmiddels is dochter Miriam intensief bij het domein betrokken, zodat ook de toekomst is gegarandeerd.  

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Masciarelli
Druivensoort:Montepulciano
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Marina Cvetic - Montepulciano d'Abruzzo 2017

© 2021 Siersma Wijnadvies