Vragen? Bel: 035 888 95 95

MasciarelliMarina Cvetic - Iskra 2015

Marina Cvetic is een toplijn van Masciarelli die in 1991 ter ere van de vrouw van Gianni Masciarelli is ontwikkeld. Deze wijn heeft 18 manden gerijpt op nieuwe Frans eiken vaten en daarna minimaal 2 jaar op fles.

Deze wijn heeft een diepe, donkerrode kleur. De geur is zeer expressief, en heeft tonen van vers zwart fruit, leer, tabak en zoete kruiden. De smaak is intens, met stevige maar wel rijpe tannines, rijpe kersen, cassis en een fijne rooksmaak.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Marina Cvetic - Iskra 2015

Masciarelli

Gianni Masciarelli begon zijn wijndomein in 1981 met de droom om de Abruzzen op de kaart te zetten. Dat lukte uitstekend, alleen kon hij er zelf niet lang genoeg van genieten: hij overleed plotseling in 2008 op 53 jarige leeftijd.

Intussen was hij samen met zijn vrouw Marina Cvetic, die hij in 1987 leerde kennen en nu de drijvende kracht achter het domein is, uitgegroeid tot één van de leidende wijnproducenten van Italië.

Zijn Villa Gemma bijvoorbeeld werd een begrip en al eens verkozen tot beste rode wijn uit Italië door Gambero Rosso.

Wijngaarden werden door de hele Abruzzen aangekocht, zo lang ze maar voldeden aan de kwaliteitseisen van Gianni. Indrukwekkende projecten worden niet geschuwd: zo is het oude kasteel Semivicoli door hem aangekocht, volledig gerestaureerd en functioneert nu als hotel en restaurant. Het is hét uithangbord voor wijntoerisme in de Abruzzen.

De wijnen zijn ondergebracht in diverse lijnen en prijsklassen. Ook de stijlen zijn verschillend: van fijnzinnig en precies tot krachtig en fors. Inmiddels is dochter Miriam intensief bij het domein betrokken, zodat ook de toekomst is gegarandeerd.  

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Masciarelli
Druivensoort:Montepulciano
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Marina Cvetic - Iskra 2015

© 2022 Siersma Wijnadvies