Vragen? Bel: 035 888 95 95

RosarioCabernet Sauvignon 2014

Rosario
De geschiedenis van Rosario Estate - Viña Tarapacá gaat terug tot 1874, toen de voorloper van het huidige bedrijf van start ging in de Maipo Valley. Tot 1992 produceerde het uitsluitend voor de Chileense binnenlandse markt. In datzelfde jaar werd het overgenomen. Dat deze nieuwe eigenaar grootse, internationale plannen had, bleek onmiddellijk uit de aanplant van nieuwe wijngaarden met louter edele druivenrassen.

Tussen 1992 en 1997 werden 420 hectare aangelegd op het landgoed El Rosario de Naltagua, eveneens in de Maipo Valley. Inmiddels is die oppervlakte uitgebreid tot 600 hectare, met als druivenrassen o.a. bekende internationale variëteiten als chardonnay, sauvignon blanc, merlot en cabernet sauvignon. Tegelijkertijd wordt ook geëxperimenteerd met zaken als syrah, malbec, pinot noir en viognier. Wijnen met de aanduiding reserva ondergaan vatrijping op Frans eikenhout.
Smaak
Zeer aromatische wijn, zwarte kersen, peper, koffie en anijs zijn aanwezig. In de smaak cassis, kersen, getoast eiken en chocola. Stevige tanines en structuur. Lange en volle afdronk.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.0/5
Terug naar het overzicht |

Cabernet Sauvignon 2014

Rosario

De geschiedenis van Rosario Estate - Viña Tarapacá gaat terug tot 1874, toen de voorloper van het huidige bedrijf van start ging in de Maipo Valley. Tot 1992 produceerde het uitsluitend voor de Chileense binnenlandse markt. In datzelfde jaar werd het overgenomen. Dat deze nieuwe eigenaar grootse, internationale plannen had, bleek onmiddellijk uit de aanplant van nieuwe wijngaarden met louter edele druivenrassen. Tussen 1992 en 1997 werden 420 hectare aangelegd op het landgoed El Rosario de Naltagua, eveneens in de Maipo Valley. Inmiddels is die oppervlakte uitgebreid tot 600 hectare, met als druivenrassen o.a. bekende internationale variëteiten als chardonnay, sauvignon blanc, merlot en cabernet sauvignon. Tegelijkertijd wordt ook geëxperimenteerd met zaken als syrah, malbec, pinot noir en viognier. Wijnen met de aanduiding reserva ondergaan vatrijping op Frans eikenhout.

Smaak

Zeer aromatische wijn, zwarte kersen, peper, koffie en anijs zijn aanwezig. In de smaak cassis, kersen, getoast eiken en chocola. Stevige tanines en structuur. Lange en volle afdronk.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Chili
Wijnhuis:Rosario
Druivensoort:Cabernet Sauvignon
Terug naar het overzicht |

Cabernet Sauvignon 2014

© 2018 Siersma Wijnadvies