Vragen? Bel: 035 888 95 95

San GiovenaleHabemus - White Label 2018

Een nieuw jaargang van Habemus Rosso, ons eigen import. De Habemus wijnen worden vooral geschonken in de allerbeste restaurants van Rome. Een biodynamisch wijn, met net als zijn voorganger een blend van; Grenache, Shiraz, Carignan en Tempranillo. De wijnen rijpen 2 jaar op nieuw Frans eiken en komen na botteling altijd nog 6 maanden tot rust voor ze in de verkoop gaan.

De opbrengsten zijn extreem laag en jaarlijks worden er ook enkel ca. 11000 flessen totaal geproduceerd bij San Giovenale. De export is zeer beperkt.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Habemus - White Label 2018

San Giovenale

Het unieke wijnbedrijf San Giovenale vinden we in Blera, boven Rome en ten zuiden van Toscane. Dit is een enorme ‘rising star’ in de wijnwereld. Met een totale productie van slechts 10.000 flessen is deze producent uiterst exclusief te nomen. Toch weten de grote wijnjournalisten de wijnen van San Giovenale al heel goed te vinden. De wijnen die San Giovenale maken heten: Habemus.

Emanuele Pangrazi

San Giovenale is het geestenkind van Emanuele Pangrazi. Een man met een duidelijke visie en missie. Enkel het allerbeste fruit is toegestaan om zijn Habemus te maken.

Druivenrassen

Ook in de keuze van de druivenrassen is San Giovenale uitzonderlijk te noemen. Emanuele heeft onderzoek gedaan en slaat bewust de traditionele druiven uit de streek over. Hier staat aangeplant: Grenache, Shiraz, Tempranillo, Cabernet Franc en Carignan. Ook zeer beperkt heeft hij wat witte druiven aangeplant om enkel 300 flessen Rousanne en Marsanne te maken. Van deze laatste krijgen wij ook slechts 12 flessen per jaar. Een wijn die we echt moeten verdelen onder de liefhebbers! 

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:San Giovenale
Druivensoort:Tempranillo, Shiraz, Grenache Noir, Carignan
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Habemus - White Label 2018

© 2023 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp