Vragen? Bel: 035 888 95 95

KaikenMalbec Rosé 2019

Het symbool van Kaiken Wines is een ganzensoort genaamd cauquén (de grijskopgans), die veel voorkomt in Patagonië. Het had niet beter gekozen kunnen worden door de Chileense familie Montes, want ook zij vliegen veel van Chili naar Argentinië, en weer terug.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Kaiken

Het symbool van Kaiken Wines is een ganzensoort genaamd cauquén (de grijskopgans), die veel voorkomt in Patagonië. Het had niet beter gekozen kunnen worden door de Chileense familie Montes, want ook zij vliegen veel van Chili naar Argentinië, en weer terug. Kaiken Wines is in 2001 opgericht door Aurelio Montes Sr., een van de beroemdste wijnmakers van Chili, want hij heeft aan de basis gestaan van de grote ontwikkeling van de Chileense wijnbouw. Zo was hij een van de eersten -zelf zegt hij overtuigend dé eerste  die de terroirgedachte de nodige aandacht gaf en wijngaarden op steilere hellingen ging aanplanten

Malbec Rosé

De rosé van Kaiken is gemaakt van 100% Malbec druiven. Dit zorgt ervoor dat de Malbec rosé een mooie volle en frisse smaak heeft. De wijn heeft heerlijke aroma's van kersen en aardbeien. De Malbec rosé van Kaiken is ideaal om bij uiteenlopende gerechten als salades, wit vlees, schaal- en schelpdieren te serveren.

Argentinië

Argentinië is als wijnland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. Dit is uitstekend land voor malbec en cabernet sauvignon. Het gletsjerwater uit het hooggebergte is onontbeerlijk voor de irrigatie van de wijngaarden omdat de regenval hier plaatsvindt als een stortbui dus veel in weinig tijd. Mendoza heeft een semi-woestijnklimaat, met zeer warme, zonnige en droge zomers en kent zo’n 2900 zonuren per jaar wat ongeveer 900 uren meer is dan in Bordeaux.

Wijn info
Kleur:Rosé wijnen
Land:Argentinië
Wijnhuis:Kaiken
Druivensoort:Malbec
Inhoud:75 cl
© 2021 Siersma Wijnadvies