Vragen? Bel: 035 888 95 95
de wijnen van Viñas del Vero
Filters tonen
1 resultaat
Sorteer:
Items per pagina:

Viñas del Vero

Viñas del Vero en Somontano vormen samen een dubbel succesverhaal. Als belangrijkste producent heeft het er in hoge mate toe bijgedragen dat het wijngebied zich in slechts een paar jaar tijd vanuit het niets heeft ontwikkeld tot een van Spanjes meest smaakmakende wijngebieden. De naam van het gebied – 'onderaan de berg' – verwijst naar de ligging ervan aan de voet van de Pyreneeën.

gewürztraminer

Zowel witte als blauwe druiven gedijen hier uitstekend, tot een 'buitenbeentje' als gewürztraminer aan toe. Het gebied kende tot voor kort nauwelijks enige wijnbouwtraditie, waardoor de ontwikkeling ervan volgens de nieuwste inzichten kon plaatsvinden. Het is een Spaanse versie van de Nieuwe Wereld.

hypermodern

Viñas del Vero produceert in een hypermoderne bodega een verrassende verscheidenheid aan smaken en stijlen, met zowel cepagewijnen – gemaakt van een enkel druivenras – als assemblages. Ook op technisch gebied is er sprake van de nodige variatie. Een deel van de wijnen rijpt of vergist op hout, een ander deel enkel op staal. Viñas del Vero brengt zijn wijnen op vier prijs- en kwaliteitsniveaus uit: Vinos Jovénes, Vinos Varietales, Vinos de Colección en Vinos de Autor.

Colección

In de eerste categorie van jonge wijnen vallen de standaard rode, witte en rosé, ongecompliceerde fruitige wijnen gemaakt van twee druivensoorten en bedoeld om in hun jeugd te drinken. De Varietales vomen de ruggengraat van het aanbod, terwijl Colección voor wijnen met extra concentratie en complexiteit staat. De Vinos de Autor tot slot zijn de slechts in gelimiteerde hoeveelheden beschikbare paradepaardjes.

Home > Viñas del Vero

© 2018 Siersma Wijnadvies