Vragen? Bel: 035 888 95 95

ZuidamMillstone 10 YO American Oak

Master distiller Patrick van Zuidam stelt hoge eisen aan het maken van deze Millstone 10 YO American Oak whisky van Zuidam. Het etiket geeft aan dat de whisky tien jaar oud is, in werkelijk rijpt hij meestal langer zodat het aan zijn voorwaarden en hoge kwaliteitseisen kan voldoen. De whisky rijpt op vaten van zwaar gecharred nieuw Amerikaans eiken. Deze vaten worden op speciaal recept van Zuidam door Kelvin Cooperage in de VS gemaakt.

€ 64,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Millstone 10 YO American Oak

Proefnotitie

De Millstone 10 YO American Oak heeft een diep gouden kleur. In de neus vinden we aroma’s van butterscotch, vanille, appel, peer en mout, met hints van toffee, pinda’s, melasse en eikenhout. De smaak is subliem, zacht en zoet, met tonen van ahornsiroop, vanille, karamel, gerstemout en amandelen. In de afdronk proef je meer fruit, met duidelijke tonen van eikenhout en een hint van chocolade.

Zuidam

Millstone komt van de Nederlandse destilleerderij Zuidam. Een traditioneel familiebedrijf met kwaliteit hoog in het vaandel. Alle Single Malt Whisky van Zuidam is ambachtelijk vervaardigd in de traditionele distilleerderij. Grondslag aan deze fraaie whisky’s ligt meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusieve gedistilleerde dranken en een constante zoektocht naar perfectie.

Millstone

Om de gemoute gerst te malen maakt Zuidam gebruik van windmolens. Buiten het gevoel voor nostalgie en vakmanschap wordt door het gebruik van windmolens ook het Nederlandse erfgoed gesteunt. Nog belangrijker is dat de traditionele molenstenen van de molens langzaam de gemoute gerst tot meel malen. Deze traditionele wijze van frezen veroorzaakt vrijwel geen verhoging van de temperatuur van het graan en spaart zodoende de heerlijke aroma's.

Productinformatie
Type:Whisky
Producent:Zuidam
Inhoud:70 cl
Terug naar het overzicht |

Millstone 10 YO American Oak

© 2023 Siersma Wijnadvies