Vragen? Bel: 035 888 95 95

Blauwe kaas truffels  

Wijn & spijs

Ingrediënten

voor ± 4 personen

  • 125 g Blauwe kaas (Roquefort of een andere niet ´te´ zachte kaas) 
  • 3 eetlepels opgeklopte slagroom (iets gezoet) 
  • 45g geraspte pure chocolade 
  • Cacao poeder 

Bereidingstijd: 10 min  

Duur : 45 min 

Bereidingswijze 

Voeg de blauwe kaas samen met de slagroom en pure chocolade en meng goed door elkaar. Gebruik eventueel een vork om de blauwe kaas goed klein te drukken. Als alles goed gemengd is draai balletjes met een diameter van ongeveer 2cm. Stop deze voor minimaal 30 min in de vriezer. Strooi de cacao in een kommetje en laat de balletjes een voor een door de cacao rollen tot ze aan de buitenkant helemaal bedekt zijn. Je kan hier evt ook wat gemalen noten aan toevoegen.

Nog heel even wachten 

De truffels zijn klaar, maar wacht nog even 10 min tot je ze serveert. De binnenkant is nu nog bevroren. 

Ons wijnadvies

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Blauwe kaas truffels  

© 2021 Siersma Wijnadvies