Vragen? Bel: 035 888 95 95

PlaimontColombelle Colombard Sauvignon

Als we deze Colombelle een bijnaam mogen geven dan zal dat wel 'de dorstlesser' zijn! Wat is deze witte wijn, gemaakt van Sauvignon Blanc en Colombard, heerlijk fris en fruitig. Vooral de geur is indrukwekkend. Je ruikt hem al vanaf een paar meter afstand.

De wijnmakers van Plaimont zijn verantwoordelijk voor de Colombelle. En die wijnmakers maken heel veel wijn. Ze doen dag en nacht niks anders. Dus zijn ze er ook heel goed in!

€ 5,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Colombelle Colombard Sauvignon

Plaimont

Plaimont is een moderne coöperatie in zuidwest Frankrijk die de belangen van de boeren behartigt maar daarnaast ook een internationale wijnspeler is die inspeelt op de wensen vanuit de markt.

Gascogne

Jarenlang werden druiven in de Gascogne vooral verbouwd om er Armagnac van te maken. Eind jaren zeventig begon de wijnbouw in de streek aan een revival toen André Dubosc bij een proeverij in de Verenigde Staten een druivenras herontdekte dat uit de Gers afkomstig was en de “french colombard” werd genoemd. Deze Gasconse visionair ontwikkelde vervolgens in wijngaarden en kelders de technieken die nodig waren om op eigen grond het beste uit de colombard te halen.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Côtes de Gascogne
Wijnhuis:Plaimont
Druivensoort:Sauvignon Blanc, Colombard
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Colombelle Colombard Sauvignon

© 2019 Siersma Wijnadvies