Vragen? Bel: 035 888 95 95

Columbia CrestChardonnay 2014

Columbia Crest Chardonnay is een fantastische vette, dikke volle witte wijn. De druiven voor deze Chardonnay worden met uiterste zorg geselecteerd en met de hand geplukt. Als de wijn eenmaal gemaakt is gaat deze nog voor 10 maanden op het eikenhouten vat om hem nog voller te maken. Een zeer rijke neus met vanille, tropisch fruit, karamel en abrikozen. De smaak is vol, dik, lang en romig met nuances van noten, vanille en rijp fruit. Een typische Amerikaanse, volle Chardonnay!

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.0/5

Columbia Crest Grand Estate

Clomubia Crest is een practig wijnhuis uit Washington State wat boven Oregon aan de westkust van de V.S. ligt. Zij zijn het kleine zusje van Chateau St. Michelle wat het oudste wijnhuis in Washington State is. Met de Grand Estate legt Columbia Crest erg hoog. Jaar in jaar uit is dit hun topwijn die zeer zorgvuldig wordt gemaakt. Het is ook niet voor niets dat de Chardonnay van Columbia crest elk jaar weer in de top 100 van de Wine Spectator staat.

Chardonnay

Gek op volle, vette en dikke Chardonnay? Dan is dit de wijn die u moet hebben. Met de hand geplukte druiven staan als basis voor deze heerlijk Chardonnay uit Amerika. Een prachtige, rijke neus komt je al tegemoet als je de wijn inschenkt. In de mond is hij vol, romig en komen de heerlijke smakan van butterscotch naar voren. Deze Chardonnay van Columbia Crest is de ideale begeleider bij volle visbereidingen.

Washington State

Na Californië is Washington State het belangrijkste wijngebied van de V.S. Dit ondanks dat de wijnbouw pas in 1960 echt tot ontwikkeling is gekomen. Washington State moet men niet verwarren met Washinton D.C. waar de regering zit. De staat ligt tegen de grens van Canada aan en behoort net als Californië tot de 'West Coast' van Amerika.

Het wijngebied van Washington State ligt landinwaarts en is onherbergzaam en dunbevolkt. Hier heerst een continentaal klimaat wat zorgt voor hete zomers en koude winters. Omdat het zo noordelijk ligt schijnt hier in de zomer de zon ruim 2 uur langer dan in bijvoorbeeld Napa Valley, Californië.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Noord-Amerika
Wijnhuis:Columbia Crest
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2019 Siersma Wijnadvies