Vragen? Bel: 035 888 95 95

Château Ste. MichelleEroica 2015

Eroica is het voorbeeld van een top Riesling uit de 'Nieuwe Wereld' gecombineerd met de elegantie van de 'Oude Wereld'. In samenwerking met beroemde Dr. Loosen uit de Moezel. Een samenwerking met een ongekend resultaat, de Eroica. Een Riesling van formaat. Rijk, fris met de typische kenmerken van een Riesling, de smaak van appel. De afdronk is intens en zeer lang!

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.0/5

Eroica

De Eroica is een uniek project waarbij Chateau Ste Michelle de samenwerking is aangegaan met Dr. Loosen uit Duitsland. Een samenwerking die er mag zijn met een prachtig resultaat.

Smaak

In de neus vinden we frisse aroma’s van perzik en zoete limoen, naast subtiele tonen van mineralen. Deze aroma’s komen ook weer terug in de levendige en verfrissende smaak. Heerlijke lange afdronk met een verbazingwekkende zuurgraad.
Eroica is vernoemd naar de derde symfonie van Beethoven.

Chateau Ste. Michelle

Château Ste. Michelle is een wijnhuis in Washington State, in het noordoosten van Amerika. Het ligt net ten oosten over de bergen bij de stad Seattle. Hier, op de uitlopers van de heuvels is het nog goed koel en kunnen de druiven langzaam groeien. Juist de Riesling doet het heel goed bij de iets koelere temperaturen. Gelukkig hebben de wijnmakers besloten om de toevoeging ‘Dry’ aan de Riesling toe te voegen. Hierdoor is er direct een misverstand weggenomen dat de Riesling vaak zoet is. Want, net als vele Rieslings uit Duitsland, is deze ‘Dry Riesling’ van Château Ste. Michelle juist droog met veel mooie rijpe tonen van deze, 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Noord-Amerika
Wijnhuis:Château Ste. Michelle
Druivensoort:Riesling
Inhoud:75 cl
© 2019 Siersma Wijnadvies