Vragen? Bel: 035 888 95 95

PlaimontGrand Héron Blanc 2016

Deze verfrissende Côtes de Gascogne van Paimont is gemaakt van de Colombard druif. Een ooit vergeten locale druif die in de Gascogne streek vroeger  vooral werd gebruikt voor het maken van Armagnac.

De heer André Dubosc, directeur van Plaimont, zag in 1979 bij een bezoek aan Californië dat daar de 'French Colombard' druif één van de best verkopende witte wijn was. Bij terugkeer besloot Plaimont de Colombard weer nieuw leven in te blazen en er heerlijke frisse witte wijn van te maken.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Grand Héron Blanc 2016

Plaimont

Grand Héron Blanc van Paimont is gemaakt van de Colombard druif. Een ooit vergeten locale druif die in de Gascogne streek vroeger  vooral werd gebruikt voor het maken van Armagnac.

De heer André Dubosc, directeur van Plaimont, zag in 1979 bij een bezoek aan Californië dat daar de 'French Colombard' druif één van de best verkopende witte wijn was. Bij terugkeer besloot Plaimont de Colombard weer nieuw leven in te blazen en er heerlijke frisse witte wijn van te maken. Deze Colombard uit de Gascogne is bijzonder fris, fruitig en zeer expressief. Een prachtige wijn die heerlijk als aperitief gedronken kan worden maar zeker niet zal misstaan op het terras in de zon.

Over Plaimont

In het Zuid-Westen van Frankrijk ligt de coöperatie Plaimont. Deze coöperatie staat vooral bekend als hét voorbeeld voor alle Franse wijncoöperaties omdat ze zo kwaliteitsbewust werken. Door het maken van fantastische, betaalbare wijnen die uitblinken in hun prijs/kwaliteitsverhouding, wint Plaimont dan ook jaar na jaar overal prijzen en medailles!  

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Côtes de Gascogne
Wijnhuis:Plaimont
Druivensoort:Colombard
Terug naar het overzicht |

Grand Héron Blanc 2016

© 2018 Siersma Wijnadvies