Vragen? Bel: 035 888 95 95

Linton Park EstateChardonnay 2018

De Linton Park Chardonnay is een Zuid-Afrikaanse dikke en rijke Chardonnay uit Wellington. De geschiedenis van het wijnbedrijf gaat terug tot het prille begin van de wijnbouw in de Kaap.

Wij hebben een partij opgekocht die oorspronkelijk voor de top-horeca bedoeld was. Waarom deze restaurants deze schitterende wijn niet afneemt mag bekend zijn!

We hebben maar een beperkte hoeveelheid opgekocht. Dus wees er snel bij!

€ 14,95 € 10,95
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5

Linton Park Estate

Uit het hart van de pittoreske Wellington-vallei rijst een berg op die bekend staat als de Groene Berg. Genesteld in zijn groene uitlopers, met een prachtig uitzicht over de Boland tot de verre Tafelberg, is de historische Slangrivier Farm. Hier worden de heerlijke Linton Park wijnen gecreëerd.

Voor het begin van Linton Park moeten we terug naar 1699. In dat jaar gaf de toenmalige gouverneur van Kaap de Goede hoop de boerderij Slangrivier aan de Franse Hugenoot Louis Fleury. Hij plantte hier de eerste wijngaarden aan en maakte de eerste wijn. De boerderij kreeg de naam Slangrivier, naar de naam van de kronkelende beek die zijn oorsprong heeft op de Groenberg.

De wijngaarden zijn gelegen op de weelderige hellingen van de Groene Berg, waar hogere regenval, meer gematigde zomer- en wintertemperaturen en rijke Oakleaf-bodems samen zorgen voor een bijzonder gunstig microklimaat en een uniek terroir.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Zuid-Afrika
Wijnhuis:Linton Park Estate
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2021 Siersma Wijnadvies