Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pierre-Yves Colin-MoreyBâtard Montrachet 2012

Bâtard Montrachet is de naam van een Grand Cru wijngaard op de grens van Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Hier worden de allermooiste witte wijnen ter wereld gemaakt. Net als elke andere witte Bourgogne is ook de Bâtard Montrachet voo 100% met Chardonnay aangeplant.

Deze wijn is nog zeker 15 jaar te bewaren. Eigenlijk is hij zelfs nu nog aan de jonge kant.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

1.0/5
Terug naar het overzicht |

Bâtard Montrachet 2012

Gebied

De Bourgogne is misschien wel één van de beroemdste wijngebieden ter wereld. Deze opmerking kunnen we misschien net zo goed maken voor Bordeaux of Champagne, maar het is voor de echte wijnliefhebber vaak het meest gemeend bij Bourgogne.

Het eten, de mensen en natuurlijk de ongelofelijke wijnen die, tot in tegenstelling van Bordeaux, bijna allemaal mono-cépage wijnen zijn. 'Alle' witte wijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif. De 'wereld beroemde' Chardonnay druif die van Zuid-Afrika tot Californië is aangeplant en steeds weer lekkere maar ook soms hele 'vette' witte wijnen geeft. In de Bourgogne is dat anders. Hier is een zeer bijzonder microklimaat dat er voor zorgt dat de Chardonnay op ieder plekje een wijn in de finesse een ander karakter kan geven.

En een opvallend verschil in de wijnen wordt ook gemaakt door de wijnmaker die bijna altijd al generaties lang uit dezelfde streek komt.

 

 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Puligny-Montrachet
Wijnhuis:Pierre-Yves Colin-Morey
Druivensoort:Chardonnay
Terug naar het overzicht |

Bâtard Montrachet 2012

© 2019 Siersma Wijnadvies