Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pierre-Yves Colin-MoreyPernand-Vergelesses 2015

De Bourgogne is misschien wel één van de beroemdste wijngebieden ter wereld. Deze opmerking kunnen we misschien net zo goed maken voor Bordeaux of Champagne, maar het is voor de echte wijnliefhebber vaak het meest gemeend bij Bourgogne.
Het eten, de mensen en natuurlijk de ongelofelijke wijnen die, tot in tegenstelling van Bordeaux, bijna allemaal mono-cépage wijnen zijn. 'Alle' witte wijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif. De 'wereld beroemde' Chardonnay druif die van Zuid-Afrika tot Californië is aangeplant en steeds weer lekkere maar ook soms hele 'vette' witte wijnen geeft.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.0/5
Terug naar het overzicht |

Pernand-Vergelesses 2015

Pernand-Vergelesses

De Bourgogne is misschien wel één van de beroemdste wijngebieden ter wereld. Deze opmerking kunnen we misschien net zo goed maken voor Bordeaux of Champagne, maar het is voor de echte wijnliefhebber vaak het meest gemeend bij Bourgogne. Het eten, de mensen en natuurlijk de ongelofelijke wijnen die, tot in tegenstelling van Bordeaux, bijna allemaal mono-cépage wijnen zijn. 'Alle' witte wijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif.

De 'wereld beroemde' Chardonnay druif die van Zuid-Afrika tot Californië is aangeplant en steeds weer lekkere maar ook soms hele 'vette' witte wijnen geeft. In de Bourgogne is dat anders. Hier is een zeer bijzonder microklimaat dat er voor zorgt dat de Chardonnay op ieder plekje een wijn in de finesse een ander karakter kan geven. En een opvallend verschil in de wijnen wordt ook gemaakt door de wijnmaker die bijna altijd al generaties lang uit dezelfde streek komt.

Smaak

Village-wijn uit een 45 jaar oud perceel waarvan in 2011 twee vaten zijn geproduceerd. Mooie meiden, zoals de naam suggereert? Misschien, maar nog een beetje van de ontoeschietelijke soort. Aan de bodem - zware witte mergel op een steile helling - kan het niet liggen. Licht rokerig, gemiddelde vulling, pittige kern, mineraal, appel. Zit nog in de knop en vergt daarom minstens een jaartje geduld.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Pernand-Vergelesses
Wijnhuis:Pierre-Yves Colin-Morey
Druivensoort:Chardonnay
Terug naar het overzicht |

Pernand-Vergelesses 2015

© 2018 Siersma Wijnadvies