Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pierre-Yves Colin-MoreyRully Les Cailloux 2015

Vooral de Rully van Pierre-Yves blinkt uit met een geweldige kwaliteit voor nog een relatieve lage prijs. Hier krijg je het niveau van de St-Aubin maar dan voor een beter betaalbaar bedrag.

Deze 100% Chardonnay is elegant en prachtig vol.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Rully Les Cailloux 2015

Rully

De Bourgogne is misschien wel één van de beroemdste wijngebieden ter wereld. Deze opmerking kunnen we misschien net zo goed maken voor Bordeaux of Champagne, maar het is voor de echte wijnliefhebber vaak het meest gemeend bij Bourgogne. Het eten, de mensen en natuurlijk de ongelofelijke wijnen die, tot in tegenstelling van Bordeaux, bijna allemaal mono-cépage wijnen zijn.

'Alle' witte wijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif. De 'wereld beroemde' Chardonnay druif die van Zuid-Afrika tot Californië is aangeplant en steeds weer lekkere maar ook soms hele 'vette' witte wijnen geeft. In de Bourgogne is dat anders. Hier is een zeer bijzonder microklimaat dat er voor zorgt dat de Chardonnay op ieder plekje een wijn in de finesse een ander karakter kan geven. En een opvallend verschil in de wijnen wordt ook gemaakt door de wijnmaker die bijna altijd al generaties lang uit dezelfde streek komt.

Smaak

Pierre Yves is de zoon van de beroemde Marc Colin en is inmiddels voor zichzelf begonnen. Inmiddels zijn het al geen geruchten meer maar gewoon keiharde waarheid. Pierre-Yves Colin-Morey hoort tot de absolute top van de wijnmakers uit de Bourgogne. Vooral de Rully van Pierre-Yves blinkt uit met een geweldige kwaliteit voor nog een relatieve lage prijs.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Rully
Wijnhuis:Pierre-Yves Colin-Morey
Druivensoort:Chardonnay
Terug naar het overzicht |

Rully Les Cailloux 2015

© 2018 Siersma Wijnadvies