Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pierre-Yves Colin-MoreySt-Aubin 1er Cru En Remilly 2013

De wijngaard 'En Remilly' is er één om te onthouden. Als we de wijnatlas openslaan en op de bladzijde van 'Le Montrachet' kijken zien we deze wijngaard echt tegen deze grote Grand Cru voor witte wijn aanliggen. En dan is er ook nog een boer met een enorm talent bezig met de druifjes van de 'En Remilly' wijngaard! Pierre-Yves Colin-Morey (zoon van de ook beroemde Marc Morey) maakt hier wijnen van ongekende kwaliteit. Er zijn boeren die niet de hoogte van smaaksensatie halen met druiven van de wijngaard 'Le Montrachet'.

Deze wijn uit 2013 is enorm complex en tegelijk ook heerlijk intens fris en heeft een lengte waar bijna geen enkele andere wijn aan kan tippen! Af en toe begrijpen wij echt niet waarom niet iedereen dit dagelijks wil drinken!

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Terug naar het overzicht |

St-Aubin 1er Cru En Remilly 2013

St-Aubin - En Remilly

De Bourgogne kunnen we opdelen in een aantal subgebieden. Ieder subgebied heeft zijn eigen dorpen waar de wijn vandaan kan komen. Binnen een dorp zie je vaak ook nog specifieke wijngaarden die met naam en soms classificatie worden aangeduid. Sommige van die wijngaarden krijgen een predicaat van Premier Cru of de nog betere Grand Cru.

Voor witten wijnen kent de wijnstreek Bourgogne maar een paar wijngaarden die de hoogste benoeming van 'Grand Cru' krijgen. De 'Grand Cru' Le Montrachet' is de beroemdste en de beste van alle wijngaarden voor witte wijnen uit de Bourgogne. Maar de iets hogere gelegen Grand Cru: Chevalier-Montrachet doet niet echt veel onder voor zijn beroemdere naamgever. Deze wijnen zijn super verfijnd en kosten dan ook zeker 300 euro per stuk Direct naast de twee dorpen waar deze exclusieve wijngaard onderdeel van maakt ligt het dorpje St-Aubin.

Hier hebben ze ook de wijngaarden verdeeld op ligging en bodemgesteldheid. De wijngaard 'En Remilly' is een veld met druivenstokken dat precies op de zelfde hoogte en aangrenzend gesitueerd is aan de beroemde 'Grand Cru' van 'Chevalier Montrachet' De wijnmaker van dit wijnhuis maakt ook wijnen van druiven van deze beroemde wijngaard, maar dus ook van de wijngaard net naast deze 'Grand Cru'. De smaak is nagenoeg hetzelfde, evenveel verfijning en subtiliteit, maar de prijs is nog geen tiende van zijn 'grote broer'.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Saint-Aubin
Wijnhuis:Pierre-Yves Colin-Morey
Druivensoort:Chardonnay
Terug naar het overzicht |

St-Aubin 1er Cru En Remilly 2013

© 2018 Siersma Wijnadvies