Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine Des Terres de VelleMeursault 2015

Dit is een zeer kleinschalig gemaakte Meursault door het Domaine Terres de Velle. Een klein bedrijfje uit Auxey-Duresses. Vanzelfsprekend nog te jong, maar bij een stiekem proefmoment toch al als zéér verfijnd beoordeeld.

Van deze Meursault worden maar 1800 flessen (6 vaten) gemaakt. De ligging van de wijngaarden en de lage opbrengsten lijken echt op Premier Cru niveau. Echter is dat het nier! Daarom is dit nog een relatief betaalbare Meursault.

€ 48,50
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis

Fabrice & Sophie

De eigenaren: Fabrice en Sophie willen bij het maken van hun wijnen zoveel mogelijk rekening houden met de natuur. Zij werken dus met natuurlijke onkruidbestrijders en bewaken de biodiversiteit in de wijngaard met zorg (lutte raisonnée).

planeten

De druiven worden met de hand en op het juiste moment van rijpheid geplukt. Bij de vinificatie richten Fabrice en Sophie zich vooral op het behoud van fruit in de wijn. De wijnen worden niet gefilterd en zijn overgestoken met behulp van zwaartekracht. Tijdens rijping op vaten ligt de wijn sur lie. Bij het hele proces van wijnmaken houden de Laronzes rekening met de stand van de planeten.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Meursault
Wijnhuis:Domaine Des Terres de Velle
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2019 Siersma Wijnadvies