Door een zeer koud voorjaar, ingerotte druiven en meeldauw op de druiven zal 2016 de boeken in gaan als meest dramatische champagne-jaar sinds 1956. Maar echt paniek is niet direct noodzakelijk. De wijnwebsite Decanter.com weet te vertellen dat verschillende champagnehuizen berichten op de sociale media verspreiden over de slechte kwaliteiten van het fruit dit jaar. Sommige boeren praten zelfs over een totale mislukking van de oogst van wel 70%. Totaal wordt gezegd dat er dit jaar maar 33% opbrengst zal zijn. Wat overigens niet betekent dat volgend jaar de mousserende wijn extreem veel duurder zal zijn. De champagnehuizen weten deze tekorten op te vangen door hun eigen reserve voorraad aan te spreken.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.