Op zaterdag 24 september organiseren we de grote wijnproeverij: '10 Jaar Wijnadvies'. Op deze middag zullen er 10 wijnboeren uit de hele wereld naar Huizen komen om ieder 10 wijnen van hun eigen wijnhuis te laten proeven. Meer info en aanmelden kan hier.
Dineren
De wijnproeverij houden wij bij Hotel Newport in Huizen. Na afloop van de wijnproeverij zal er een exclusief diner zijn voor de bezoekers. Het aantal plekken is zeer beperkt, reserveren is daarom zeker aan te raden.
Menu
Het menu kost € 62,50 en dit is inclusief wijnen van ons natuurlijk! (Dit is ook inclusief mineraalwater en koffie/thee na)
Groentetuin - Biologische salade van biet, rettich, tomatenrassen en groene asperge met wortelcreme en kruidenjus
Steenschool - Scholfilet met gestoofde kalfssukade, thee van paling
Livar Buikspek - Langzaam gegaard, polenta, snijboon en bundelzwam
Chocolade ganache - Baileys ijs en vanille mascarpone
U kunt uw tafel reserveren door te bellen naar het restaurant via 035 528 9648 of via info@clubnewport1852.nl.
Ik durf toch wel te zeggen dat er één druif onbetwist op nummer 1 staat qua verkoop: Chardonnay. En dan het liefst een hele dikke, vette, houtgerijpte Amerikaanse. En laten we nu net een pallet met extra voordeel ingekocht hebben. En zoals het Amerika betaamt, zijn dit niet 600 maar 672 flessen. Dat zijn er echt een heleboel. Maar in het tempo waarin wij elk jaar deze superscherpe actie hebben, kan het een kwestie van een paar dagen zijn dat dit alweer weg is.
Wij zijn altijd druk met het verkopen van mooie wijnen. Maar minstens zo druk kunnen we zijn met de inkoop. En wanneer we daar de ‘vruchten’ van weten te plukken, zijn we enorm blij. Zo liepen we tegen een partij Barolo aan uit de jaargang 2021 die er zó ontzettend goed bij stond. Die konden we natuurlijk niet in Italië laten staan.
Castelão! Zegt het je iets? Dit is een inheemse druif uit Portugal, en een onontdekte rakker. Van deze fijne druif kun je ontzettend lekkere rode wijnen maken, en daar weten ze alles van bij Casa Ermelinda uit Setúbal. De wijnmakers hebben een vleugje Shiraz toegevoegd en het gistende druivensap laten rijpen op Frans eiken, vier maanden lang.