Na de kunststofkurk en de schroefdop op eenvoudige wijnen overweegt ook de Champagne om van de kurk af te afstappen. Philippe Court, van het champagnehuis Taittinger, was op een conferentie onder de indruk dat 'Australische bubbeltjeswijnen' prima waren zonder echte kurk. Deze worden afgesloten met een kroonkurk (bierdop). Hoewel de baas van Taittinger niet met een alternatief kwam was hij duidelijk met zijn mening: 'Kurk kan een dure fles champagne, waar soms 10 jaar aan gewerkt is, zomaar bederven. Wij gaan serieus onderzoeken of ons huis, in navolging van Australië, ook een alternatief voor de champagne-kurk weten te vinden'. De reactie van onze Champagne producent, Eric de Sousa, was kort en duidelijk: 'Zolang je maar goede kwaliteit kurken gebruikt, zoals ik, zal de kwaliteit van de wijn ook goed zijn!'.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.