Als de weersvoorspellingen kloppen, dan belooft het een uitstekend jaar te worden voor de 180 commerciële Nederlandse wijnboeren. Dat stelt Dik Beker van het Nederlandse Wijngaardeniersgilde. „Als dit weer doorzet, wordt de kwaliteit van de wijn opperbest.” Terwijl de meeste andere Nederlandse boeren met de handen in het haar zitten vanwege het droge en warme weer, zijn hun wijncollega's dik tevreden. „Heet en droog weer is het beste recept voor de productie van druiven”, aldus Beker. „Daar waar april, mei en juni erg koud en droog waren, ziet het er nu heel veelbelovend uit. De achterstand van twee weken die de druivenplanten toen opliepen, is momenteel ingehaald.” Bron: Telegraaf
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.