Het overkwam Joe Lentini. Samen met tien vrienden ging hij eten bij een steakrestaurant in de Amerikaanse staat New Jersey. Lentini is geen drinker, maar om het etentje een feestelijk tintje te geven, besluiten zijn vrienden een fles wijn te bestellen, schrijft NJ.com. Hij mag de fles kiezen. "Ik vroeg of de serveerster iets fatsoenlijks kon aanraden, omdat ik geen verstand heb van wijnen. Ze wees naar een wijn op het menu. Ik had mijn bril niet bij me en vroeg: hoeveel kost-ie? Ze antwoordde thirty-seven fifty (zevenendertig-vijftig), 37,50 dollar (30 euro) dus. Ik overlegde over de prijs met de groep en dat vonden we ok. De wijn was prima; niet goed, ook niet slecht." Het gezelschap had een fijne avond en toen het bestelde eten en drinken op was, vroegen ze om de rekening. Toen kreeg Lentini 'een hartverzakking': de totale rekening was 4700,61 dollar. De fles wijn - Screaming Eagle, Oakville 2011 - kostte 3750 dollar en was de één na duurste fles op het menu. "Dat verwacht je toch niet in een restaurant?", zegt Marcia, de vrouw van Lentini.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.