Het overkwam Joe Lentini. Samen met tien vrienden ging hij eten bij een steakrestaurant in de Amerikaanse staat New Jersey. Lentini is geen drinker, maar om het etentje een feestelijk tintje te geven, besluiten zijn vrienden een fles wijn te bestellen, schrijft NJ.com. Hij mag de fles kiezen. "Ik vroeg of de serveerster iets fatsoenlijks kon aanraden, omdat ik geen verstand heb van wijnen. Ze wees naar een wijn op het menu. Ik had mijn bril niet bij me en vroeg: hoeveel kost-ie? Ze antwoordde thirty-seven fifty (zevenendertig-vijftig), 37,50 dollar (30 euro) dus. Ik overlegde over de prijs met de groep en dat vonden we ok. De wijn was prima; niet goed, ook niet slecht." Het gezelschap had een fijne avond en toen het bestelde eten en drinken op was, vroegen ze om de rekening. Toen kreeg Lentini 'een hartverzakking': de totale rekening was 4700,61 dollar. De fles wijn - Screaming Eagle, Oakville 2011 - kostte 3750 dollar en was de één na duurste fles op het menu. "Dat verwacht je toch niet in een restaurant?", zegt Marcia, de vrouw van Lentini.
Dit is aflevering 2 van het seizoen waarin wij werken aan onze eigen wijn. In deze aflevering staan we helemaal aan het begin van het leven van een wijnrank. We rijden naar Duitsland om jonge wijnstokken op te halen en zetten ze daarna eigenhandig in de grond op de akker in Twente.
De langverwachte zeer succesvolle jaargang 2019 van de exclusieve Skaap Nathan is zojuist vrijgegeven. Een wijn die zowel in stijl, uitstraling en verkoopmethode mag wedijveren met wijnen uit Pauillac. En een wijn die nu direct op dronk is en daarom ideaal kan begeleiden bij mooie diners de komende weken.
Je kent het wel... het is december en daardoor gaat menig wijnhartje nét iets sneller kloppen dan in de andere maanden. Op het moment dat de klok bij mij december slaat, krijg ik gelijk zin om bijzondere wijnen te proeven. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn allemaal gelegenheden waarbij ieder net wat meer uitgeeft aan een glas wijn om zichzelf én familie en vrienden eens lekker te verwennen.