Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 januari is er weer een nieuwe editie van LUUX Dineren. Dit is een unieke samenwerking tussen Arjan Dijkman Food & Wine en Siersma Wijnadvies. Arjan is al jaren een vast gezicht in de wijnwinkel in Huizen. Naast deze werkzaamheden heeft hij ook zijn eigen cateringbedrijf.
Pop-up
Met LUUX Dineren zetten deze twee bedrijven samen een pop-up restaurant nieer op een geheime locatie. Deze edtie zal ergens in Huizen zijn. Bij LUUX Dineren gaat alles net even anders dan bij een 'normaal' restaurant. Er is een vast menu en de nadruk ligt ook zeer op de bijzondere wijnen.
LUUX Lunch
Speciaal voor LUUX Dineren is er een website gelanceerd waarop u kunt resereveer. Een couvert kost € 49,95. Dit is voor de vrijdag en zaterdagavond. Op zondag hebben we LUUX Lunch! Hetzelfde menu is dan € 44,95.
De wijnwereld zet grote stappen richting verduurzaming en glas speelt daarin een belangrijke rol. Glasproducent Verallia introduceert een opvallende innovatie: de Burgundy Air 300G, op dit moment de lichtste Bourgognefles ter wereld. Met slechts 300 gram is hij 40 tot 55 gram lichter dan de flessen die nu de norm zijn.
Ik durf toch wel te zeggen dat er één druif onbetwist op nummer 1 staat qua verkoop: Chardonnay. En dan het liefst een hele dikke, vette, houtgerijpte Amerikaanse. En laten we nu net een pallet met extra voordeel ingekocht hebben. En zoals het Amerika betaamt, zijn dit niet 600 maar 672 flessen. Dat zijn er echt een heleboel. Maar in het tempo waarin wij elk jaar deze superscherpe actie hebben, kan het een kwestie van een paar dagen zijn dat dit alweer weg is.
Wij zijn altijd druk met het verkopen van mooie wijnen. Maar minstens zo druk kunnen we zijn met de inkoop. En wanneer we daar de ‘vruchten’ van weten te plukken, zijn we enorm blij. Zo liepen we tegen een partij Barolo aan uit de jaargang 2021 die er zó ontzettend goed bij stond. Die konden we natuurlijk niet in Italië laten staan.