Nederland krijgt een wijnbouwcentrum om kennis over de kwaliteit van de drank te delen. Volgend jaar moet de bouw ervan beginnen in Groesbeek. Nu moeten Nederlandse wijnboeren nog uitwijken naar Duitsland om nieuwe wijnen gezamenlijk te analyseren. Alleen met het delen van kennis kan een ‘top-wijn’ worden gemaakt, zegt de eigenaar van het nieuwe Nederlandse wijnbouwcentrum tegen Omroep Gelderland. Het geld voor de komst van het kenniscentrum is al bij elkaar gevonden, zo'n twee miljoen euro. De investeerder stelt wel als voorwaarde dat het centrum duurzaamheidsdoelen gaat halen. Langzamerhand is het verbouwen van wijn in Nederland steeds professioneler geworden. In middels zijn er al 145 professionele wijnmakers.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.