Nederland krijgt een wijnbouwcentrum om kennis over de kwaliteit van de drank te delen. Volgend jaar moet de bouw ervan beginnen in Groesbeek. Nu moeten Nederlandse wijnboeren nog uitwijken naar Duitsland om nieuwe wijnen gezamenlijk te analyseren. Alleen met het delen van kennis kan een ‘top-wijn’ worden gemaakt, zegt de eigenaar van het nieuwe Nederlandse wijnbouwcentrum tegen Omroep Gelderland. Het geld voor de komst van het kenniscentrum is al bij elkaar gevonden, zo'n twee miljoen euro. De investeerder stelt wel als voorwaarde dat het centrum duurzaamheidsdoelen gaat halen. Langzamerhand is het verbouwen van wijn in Nederland steeds professioneler geworden. In middels zijn er al 145 professionele wijnmakers.
Deze week nemen we Robuust op vanuit een prachtige omgeving: het wijngebied Rheinhessen in Duitsland. Niet zomaar een trip, maar een bezoek aan het stagebedrijf van Mart – onze mentor bij het maken van onze eigen wijn.
Deze zaterdag is het zover: de Grote Rosé Dag 2025!
Tussen 14:00 en 17:00 uur kun je in beide winkels maar liefst 8 van onze favoriete rosé’s komen proeven. En het wordt nog beter: ze zijn die dag ook nog eens met mooie kortingen te koop. We zouden hier natuurlijk een heel verhaal van kunnen maken, maar eerlijk is eerlijk — in die eerste alinea staat eigenlijk alles wat je moet weten. Dus al te veel extra tekst zou een beetje zonde van je tijd zijn.
Misschien heb je het al eens voorbij horen komen: we zijn bezig met het maken van onze eigen wijn. En niet ergens ver weg in Frankrijk of Italië, maar gewoon in Twente! Wat begon als een nieuwsgierige zoektocht langs Nederlandse wijnbedrijven, groeide uit tot een serieus project.