Al langer hadden wij een gekoesterde wens om zelf een Champagne te importeren. Met de introductie van Lebeau-Batiste kunnen wij een vinkje achter deze wens zetten.
Florent en Emilie-Sophie
Op een wijnbeurs in Parijs liepen wij tegen het jonge stel Florent en Emilie-Sophie aan, die sinds kort de scepter zwaaien bij het wijnhuis. Direct zijn ze met liefde voor de natuur en de mousserende wijn te werk gegaan. Zo is de kleinschalige productie op dit moment helemaal biodynamisch. En dat is, met name bij Champagne, heel erg goed te proeven in een veel zuiverder karakter.
De consumptie van mousserende wijn stijgt in Nederland enorm. Helemaal door de Corona-crisis werden er veel meer flessen thuis open gemaakt. Daarom zijn wij dus erg gelukkig en blij dat we nu een eigen exclusief champagnehuis mogen voeren!
Dit is aflevering 2 van het seizoen waarin wij werken aan onze eigen wijn. In deze aflevering staan we helemaal aan het begin van het leven van een wijnrank. We rijden naar Duitsland om jonge wijnstokken op te halen en zetten ze daarna eigenhandig in de grond op de akker in Twente.
De langverwachte zeer succesvolle jaargang 2019 van de exclusieve Skaap Nathan is zojuist vrijgegeven. Een wijn die zowel in stijl, uitstraling en verkoopmethode mag wedijveren met wijnen uit Pauillac. En een wijn die nu direct op dronk is en daarom ideaal kan begeleiden bij mooie diners de komende weken.
Je kent het wel... het is december en daardoor gaat menig wijnhartje nét iets sneller kloppen dan in de andere maanden. Op het moment dat de klok bij mij december slaat, krijg ik gelijk zin om bijzondere wijnen te proeven. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn allemaal gelegenheden waarbij ieder net wat meer uitgeeft aan een glas wijn om zichzelf én familie en vrienden eens lekker te verwennen.