Zeer regelmatig organiseren wij mooie wijnworkshops bij ons in de winkel. Op deze leerzame avonden vertellen wij alles over de verschillen in de wijnen. Ook leggen we uit hoe wijn wordt gemaakt.
Morgenavond, donderdag 7 januari, hebben we nog enkele plekken vrij voor de workshop. Opgeven kan door ons te mailen. Natuurlijk mag u ook tijdens de winkeltijden even binnenlopen om u op te geven.
een compleet overzicht van al onze actviteiten vindt u in onze activiteiten agenda.
De recente importheffingen van de Amerikaanse regering onder president Trump hebben wereldwijd de wijnhandel beïnvloed. Terwijl veel aandacht uitgaat naar de gevolgen voor Europese wijnproducenten, is het ook belangrijk te kijken naar hoe deze maatregelen de export van Amerikaanse wijn beïnvloeden, met name naar Nederland.
In steeds meer voedselproducten worden PFAS-chemicaliën aangetroffen, en nu is ook wijn aan de beurt. Volgens een recent onderzoek van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) bevatten Europese wijnen opvallend hoge concentraties van trifluorazijnzuur (TFA), een type PFAS. Deze zogenoemde ‘forever chemicals’ staan bekend om hun hardnekkigheid: ze breken nauwelijks af en hopen zich op in het milieu én in het menselijk lichaam.
De eerste proeverijen van Bordeaux 2024 geven een duidelijk beeld: deze jaargang is gemiddeld minder sterk dan de meeste recente jaren. De kwaliteit wordt vaak vergeleken met 2021, wat betekent dat de prijs doorslaggevend zal zijn voor de koopwaardigheid. Hoewel er op topniveau enkele verrassend geslaagde wijnen zijn gemaakt, geldt in brede zin: alleen tegen de juiste prijs zijn deze wijnen interessant. Bordeaux 2024 vraagt dus om scherpe selectie.