Een bepaald element uit de drank, dat ook in druiven zit, kan voorkomen dat vetcellen zich ontwikkelen.Dat meldt Journal of Biological Chemistry naar aanleiding van onderzoek van Purdue University. Het duurt minstens tien dagen voordat cellen zich volledig hebben ontwikkeld tot vetcellen. De aanwezigheid van de stof piceatannol vertraagt dit proces en kan er zelfs voor zorgen dat het helemaal niet plaatsheeft. De onderzoekers zijn van mening dat door het stofje minder vetcellen ontstaan en dat ze zich minder ophopen. Dit betekent dat iemand minder lichaamsvet opbouwt. Het afslankstofje ontstaat na consumptie van voedsel met de stof resveratrol erin. Dat wordt in het lichaam omgezet in piceatannol. Na enige dagen wordt die stof door het lichaam vanzelf weer afgebroken. De wetenschappers zijn op zoek naar een manier om dit proces te stoppen, zodat de concentraties hoog genoeg blijven om overgewicht tegen te gaan. Resveratrol komt onder andere voor in de pitten en de schil van rode druiven, bosbessen en passievruchten. Bron: Elsevier.nl
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.