Wij wisten het natuurlijk al langer, maar nu is het ook bewezen: ‘Wijn is goed voor je!’ Bepaalde stoffen in rode wijn kunnen werken als antioxidanten die de griep kunnen bestrijden. De reservatrol en polyfenolen in rode wijn werken op dezelfde manier als de goede bacteriën in yoghurt. Drink je geen rode wijn? Eet dan wat druivenbladeren. Of eet een handjevol pinda's: de rode binnenkant van pinda-schillen bevat namelijk ook veel reservatrol. Wie dit onderzoek heeft uitgevoerd is bij ons niet bekend. Maar het klinkt allemaal natuurlijk wel leuk.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.