In Australië doen ze het: druiven ‘insmeren’ met zonnebrand! Het is daar momenteel hoogzomer en in de Hunter Valley, even ten noorden van Sydney, kunnen de temperaturen oplopen tot 45 graden. Net als mensen, verbranden druiven ook. Van veel druiven is de schil te dun om de hitte en UV-straling van de zon aan te kunnen, dus spuiten de wijnmakers daar zonnebrand op de druiven. Doen ze dat niet, dat gaat dat onherroepelijk ten koste van de kwaliteit van de wijn. De druiven drogen uit of verbranden letterlijk. Met die hitte is veel aandacht en zonnebrand niet alleen logisch, maar ook een bittere noodzaak.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.