Weingut Franz Keller
In heel Duitsland is Franz Keller een gastronomisch begrip. Het wijndomein heeft ook een hotel met meerdere restaurants, waarvan één met Michelin-ster. Restaurant Schwarzer Adler, bezit deze ster al onafgebroken sinds 1969. Dit is het langst van alle restaurants in Duitsland.
Fritz Keller
Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een innoverende wijnmaker met tomeloze ideeën. Zijn zoon Friedrich is met name betrokken bij het wijn maken. Het belangrijkste is natuurlijk dat de wijnen van onberispelijke kwaliteit zijn en daardoor in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering genieten, zoals 94 punten van Parker. De wijnen zijn nooit onderhevig geweest aan ‘smaakmodes’ maar hebben altijd het terroir voorop staan. De Kaiserstuhl heeft een vulkanische bodem met daarop hoge lössafzettingen, ideaal voor wat ze in Duitsland de Burgundersoorten noemen, zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder. Goed nieuws in 2019: Keller is door Gault&Millau tot “Winzer des Jahres” uitgeroepen!
Home > Weingut Franz Keller