Vragen? Bel: 035 888 95 95
Mallorca Isla Española
Filters tonen

Mallorca 

Mallorca, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, staat niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen en stranden, maar ook om zijn rijke wijntraditie. Het wijngebied op Mallorca strekt zich uit over het hele eiland en biedt een verscheidenheid aan unieke wijnen die de lokale cultuur en tradities weerspiegelen.

Wijnbouw in Mallorca

Mallorca heeft een gunstig klimaat voor wijnbouw, met milde winters en warme zomers die de druiven een optimale rijping geven. Het eiland heeft een gevarieerd landschap, variërend van vruchtbare valleien tot heuvelachtige gebieden, wat resulteert in diverse microklimaten die de groei van verschillende druivenrassen mogelijk maken.

Populaire druiven

Een van de meest voorkomende druivenrassen op Mallorca is de inheemse Manto Negro, een rode druif die wijnen met een diepe kleur en aroma's van rijp rood fruit produceert. Een andere belangrijke druif is de Callet, die vaak wordt gemengd met Manto Negro om complexe en evenwichtige rode wijnen te creëren.

Voor witte wijnen is de Prensal Blanc druif prominent aanwezig. Deze druif geeft frisse en aromatische wijnen met tonen van citrus en bloemen. Een andere interessante witte druif is de Malvasia, die wijnen produceert met een rijke textuur en tropische fruitaroma's.

Mallorca's Boeiende Wijnregio's

Het wijngebied van Binissalem is een van de bekendste wijnregio's op Mallorca. Hier worden rode, witte en roséwijnen geproduceerd van lokale druivenrassen. De wijnen uit Binissalem staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en unieke karakter.

Een andere opkomende regio is Pla i Llevant, waar zowel traditionele als internationale druivenrassen worden verbouwd. Hier vind je wijnen die elegant, fruitig en goed gestructureerd zijn.

Biologische en Duurzame Wijnbouw op Mallorca

Mallorca is ook de thuisbasis van een aantal wijnhuizen die zich toeleggen op biologische en duurzame wijnbouwpraktijken. Deze wijnhuizen streven ernaar om de natuurlijke balans te behouden en hoogwaardige wijnen te produceren met respect voor het milieu.

 

Home > Mallorca

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp