Vragen? Bel: 035 888 95 95

Saint Clair Family EstatePinot Noir Pioneer Block #10 2020

Saint Clair Family Estate is een toonaangevend wijnhuis in Nieuw-Zeeland. Ze zijn gevestigd in het wijngebied Marlborough. Dit wijngebied ligt in het noordelijkste gedeelte van het Zuider eiland. Saint Clair maakt prachtige wijnen van hoog niveau.

Een Pinot Noir van heel hoog niveau. Subtiel rood fruit in de neus & smaak. Lichte aardse tonen en enorm veel lengte. Aan te raden om de wijn licht te koelen, dan komt het fruit nog meer op de voorgrond.

€ 23,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5
Terug naar het overzicht |

Pinot Noir Pioneer Block #10 2020

Saint Clair Pinot Noir

Wijnadvies TV

In dit filmpje vertellen wij u het verhaal van de Saint Clair Pinot Noir. Een super fruitige en volle rode wijn uit Nieuw-Zelland.

Saint Clair

Pioniers in Marlborough waren Neal en Judy Ibbotson, die in 1978 hun eerste wijngaard aanplantten. Lange tijd verkochten ze hun druiven aan lokale wineries, maar stilaan ontstond de wens om zelf wijn te maken.

Als wijnmaker werd Kim Crawford aangetrokken, één van de beste wijnmakers van Nieuwe-Zeeland. In 1994 verscheen de eerste 'Saint Clair Estate' (genoemd naar de familie Saint Clair die het landgoed als eerste in bezit had) wijn onder eigen label op de markt, met veel succes.

Saint Clair heeft wijngaarden in vijf verschillende districten in Marlborough. Dit zijn Doctor's Creek vineyard, Awatere Valley vineyard, Rapaura vineyard, Omaka vineyard en Ben Morven. Saint Clair Estate verkoopt nog steeds druiven aan lokale wineries, maar alleen de druiven die ze zelf niet goed genoeg vinden. Van de 300 hectare eigen wijngaard wordt nu een reeks wijnen gemaakt die ook internationaal steeds meer bekendheid krijgt.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Nieuw-Zeeland
Wijnhuis:Saint Clair Family Estate
Druivensoort:Pinot Noir
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Pinot Noir Pioneer Block #10 2020

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp