Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
De druiven worden zachtjes gekneusd met de voet in de daarvoor bestemde bakken, 'lagares' genaamd. Daarna wordt de most vergist op gecontroleerde temperatuur tussen 25 en 28 graden in RVS tanks. Daarna rijpt de port verder in grote, neutrale eikenhouten vaten gedurende 20 maanden. Het hout geeft geen smaak meer af, maar zorgt wel voor een natuurlijke rijping. Daarna moet de wijn zo'n 8 tot 15 jaar in de fles rijpen om de karakteristieken van de vintage tot uiting te laten komen.
Wijnadvies.nl heeft ook twee winkels in het centrum van Nederland: In Huizen en Baarn. We hebben niet standaard altijd alle wijnen van de webwinkel ook op voorraad in de winkels!
De geschiedenis van Quinta da Romeneira, een conglomeraat van dertien quintas, begint als port-producent in 1872. De druiven die worden geoogst worden doorverkocht aan Taylor's, één van de meest bekende Port-shippers. In 1967 wordt de Quinta aangekocht door een architect, Antonio Borges Vinagre. Hij heeft het plan om de inmiddels ietwat vervallen Quinta weer in de originele staat te herstellen, maar zijn dood belet dat. Zijn dochter erft de Quinta en haar man, de heer Soares da Costa, vat de plannen van zijn overleden schoonvader op. Beetje bij beetje knapt de Quinta op en wordt hij in zijn oude luister hersteld.