Vragen? Bel: 035 888 95 95

EsporãoReserva White 2022

Esporão White Reserva laat pas echt zien wat de mogelijkheden in Portugal zijn. Een volle, dikke, romige witte wijn met fantastische tonen van perzik en mandarijn. Rijp fruit en frisse mineralen wisselen elkaar erg mooi af en de kracht van opvoeding op eikenhouten vaten komt mooi naar boven. Een heerlijke lange afdronk onderstreept nog maar eens de kwaliteit van deze wijn.

Uniek bij de Reserva lijn is dat elk jaar het etiket door een andere Portugese kunstenaar is ontworpen.

€ 16,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Esporão White Rerserva

Top kwaliteit uit Portugal

Esporão White Reserva

Esporão

In Reguengos de Monsaraz vlakbij Evora ligt Herdade do Esporão. Daar waar eigenlijk de olijfgaarden en kurkeiken domineren vinden we het meeste vooraanstaandste wijnhuis van Portugal.

Het succes van Herdade do Esporão komt door erg hard te werken. Zowel in binnen- als buitenland geniet Esporão aanzien vanwege zijn manier van werken. Het indrukwekkende landgoed telt ruim 2.000 hectare waarvan 576 hectare wijngaarden en olijfgaarden zijn. De rest is natuurgebied wat een belangrijke rol speelt in de filosofie van Esporão.

Esporão White Reserva

In 1985 werd de Esporão White Reserva voor het eerst geproduceerd. Een klassieke wijn die alle karaktereigenschappen van de Alentejo en Portugal moest bevatten. Het typische terroir en de inheemse druivenrassen moesten een afspiegeling worden van wat men hier kan. Sindsdien is deze wijn het paradepaardje van Esporão.

De druiven, Antão Vaz, Arinto en Roupeiro, voor deze wijn worden in de koele ochtenduren met de hand geplukt. Vinificatie van de druiven gebeurt gescheiden van elkaar om vervolgens voor 6 maanden nog te rijpen op Frans en Amerikaans eiken.

Deze wijn is voor speciale gelegenheden of om te combineren bij mooie diners.

Concurrentie van Chardonnay

Bent u een liefhebber van volle, stevige en vettige wijnen zoals houtgerijpte Chardonnay? Dan is de Esporão White Reserva zeker een wijn die in de smaak gaat vallen.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Portugal
Wijnhuis:Esporão
Druivensoort:Roupeiro, Arinto, Antão Vaz
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp