Vragen? Bel: 035 888 95 95

Feudo ArancioGrillo 2023

De Grillo: een druif van Sicilië die de perfecte naam draagt. Deze, van Feudo Arancio, is heerlijk bij gegrilde dingen: kip, witvis of groente. Een druif waar de zon behoorlijk op heeft staan schijnen maar eentje die de frisheid weet te behouden. Deze Grillo kan tijdens een feestje in de zon of hij is ook een graag geziene gast bij een zomerse film op de bank.

De eindverantwoordelijkheid van Feudo Arancio ligt bij Mezzacorona. Een coöperatief die we vinden in Trentino (Noord-Italië). Maar inmiddels bestieren zij al veel meer wijngebieden in het land.

€ 7,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.1/5

MezzaCorona

The Art of Making Wine

Bij MezzaCorona doen ze het net even anders. Ze helpen ruim 500 druivenboeren door wijn te maken. Maar wel karaktervolle wijn! Van oorsprong was dit alleen in Trentino. Maar inmiddels doen ze dit ook in Sicilië.

MezzaCorona 

Wie MezzaCorona zegt, bedoeld eigenlijk Trentino. De mooie wijnstreek in het noordoosten van Italië. Hier maakt het bedrijf wijn voor 500 verschillende druiventelers. Een enorme uitkomst voor de veelal kleine boeren die nooit zelf wijn hadden kunnen maken. Door dit succes te kopiëren in andere delen van Italie zijn er ook wijnen van het MezzaCorona-label uit Sicilië. Hier werken ze vanzelfsprekend met de Nero d'Avola voor rood en met deze zeer sympathieke Grillo voor de witte wijnen. 

Grillo

De Grillo druif is een witte druivensoort en komt uit Sicilië. In 1897 was de druivensoort al aangeplant in de provincie van Trapani. De druivensoort wordt veelal gebruikt als blend voor Marsala wijn. Grillo is ook wel bekend onder de naam Riddu en kan tegen zeer hoge temperaturen. In de wijnen die er van gemaakt worden komen abrikozen, citroen en citrusvruchten naar voren.  

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Feudo Arancio
Druivensoort:Grillo
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp