Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine Saint MitreViognier 2022

Philippe en Verginie zijn de trotse eigenaren van Domaine Saint Mitre in de Var, in de Provence. Ze zijn inmiddels wereldberoemd met de schitterende rosé die ze op het wijnbedrijf weten te maken. Maar de kwaliteit van deze Viognier kunnen we na een glas we als 'buitenaards' betittelen.

In het gedeelte van de Var waar de wijnranken van Saint Mitre zijn aangeplant is het net wat koeler. Dit is vaak de sleutel naar verfijning in wijnen. De druiven rijpen net wat langzamer waardoor er meer finesse in het sap kan komen.

Deze Viognier is heerlijk als aperitief of in combinatie met gegrilde zalm. In de neus is er veel exotisch fruit te ruiken die juist door die langzamere rijping rustig en subtiel overkomt. In de smaak zit voldoende frisheid en lengte.

€ 14,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.8/5

Domaine Saint Mitre

Tijdens een bezoek aan de Provence ontdekten wij het wijndomein: 'Domaine Saint Mitre'. De jonge wijnmakers, afkomstig uit de Champagne, vestigden zich recentelijk bij Saint Maxim la Sainte Baume, een bedevaartsoord in de streek.

Het wijndomein, met een enorme variëteit aan witte en rode cépages werd vrijwel volledig gemoderniseerd. Tevens werd er begonnen met de aanplant van nieuwe wijnranken. Inmiddels zijn we wat jaren verder en kunnen de vruchten letterlijk en figuurlijk geplukt worden van deze investeringen. In geheel Frankrijk kom je de wijnen van Domaine Saint Mitre tegen in de betere horeca.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Coteaux Varois en Provence
Wijnhuis:Domaine Saint Mitre
Druivensoort:Viognier
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp