De derde donderdag van november staat, zoals altijd, in het teken van de Beaujolais Primeur, de eerste wijn van de nieuwe oogst uit Frankrijk. Het klinkt allemaal leuk, maar wel een beetje jammer dat er een half jaar geleden al een 2006-er uit Zuid-Afrika kwam aanvaren en twee weken terug de Novello uit Italië op de stoep stond. Des al niet te min is het wel een reden voor een mooi feest. Siersma Wijnadvies staat midden in Amsterdam, in Het Hot Spot Café, aan de Amstel, exact om 1 vóór 12, klaar met de kurkentrekker.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.