2016 werd gekenmerkt door twee extremen: een bijzonder natte periode vanaf januari, met in zes maanden evenveel regen als normaal in twaalf maanden, zodat de bodem verzadigd raakte. Achteraf beschouwd een zegen, want de wijnstokken konden de waterreserves goed gebruiken in een van de warmste en droogste zomers sinds 1950.
2016 = geconcentreerd
Ten slotte kon er geoogst worden onder een weldadige zon. De wijnen van 2016 zijn geconcentreerd en gestructureerd, evenwichtig en homogeen, met een groot bewaarpotentieel. 2015 vertoonde meer onmiddellijke charme, 2016 zal meer tijd nodig hebben om zich te ontplooien. De wijnen zijn wat steviger en krachtiger, minder sappig en verleidelijk dan in 2015. Welke jaargang is beter? Net zoals bij 2009 en 2010 wordt dit voer voor discussie onder wijnliefhebbers.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.