De Huizer Wijnroute 2015 die gisterenavond werd gehouden in het Oude Dorp van Huizen kan een groot succes genoemd worden. Ruim 500 mensen liepen vrolijk met een glas door het oude centrum om bij bijna veertig verschillende winkels een andere wijn te proeven. De nieuwe opzet van de wijnproeverij werd door het grootste deel van de deelnemers als zeer positief bevonden. De wijnen moesten buiten geschonken worden omdat de Drank & Horecawet strenger nageleefd werd door de ambtenaren van de Gemeente Huizen. 'Er was veel meer contact met de verschillende ondernemers op straat, je zag echt dat het nóg meer leefde' aldus een van de fijnproevers. Bij onze winkel aan de Havenstraat hadden we buiten een orginele Braaikamer van Bowisse neergezet. Op de Zuid-Afrikaanse braai hebben we in 3 uur tijd, ruim 10 kilo zeer mals rundvlees klaargemaakt om te combineren bij de mooie Zuid-Afrikaanse rode wijn van Bergsig.
Dit is aflevering 2 van het seizoen waarin wij werken aan onze eigen wijn. In deze aflevering staan we helemaal aan het begin van het leven van een wijnrank. We rijden naar Duitsland om jonge wijnstokken op te halen en zetten ze daarna eigenhandig in de grond op de akker in Twente.
De langverwachte zeer succesvolle jaargang 2019 van de exclusieve Skaap Nathan is zojuist vrijgegeven. Een wijn die zowel in stijl, uitstraling en verkoopmethode mag wedijveren met wijnen uit Pauillac. En een wijn die nu direct op dronk is en daarom ideaal kan begeleiden bij mooie diners de komende weken.
Je kent het wel... het is december en daardoor gaat menig wijnhartje nét iets sneller kloppen dan in de andere maanden. Op het moment dat de klok bij mij december slaat, krijg ik gelijk zin om bijzondere wijnen te proeven. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn allemaal gelegenheden waarbij ieder net wat meer uitgeeft aan een glas wijn om zichzelf én familie en vrienden eens lekker te verwennen.