De Huizer Wijnroute 2015 die gisterenavond werd gehouden in het Oude Dorp van Huizen kan een groot succes genoemd worden. Ruim 500 mensen liepen vrolijk met een glas door het oude centrum om bij bijna veertig verschillende winkels een andere wijn te proeven. De nieuwe opzet van de wijnproeverij werd door het grootste deel van de deelnemers als zeer positief bevonden. De wijnen moesten buiten geschonken worden omdat de Drank & Horecawet strenger nageleefd werd door de ambtenaren van de Gemeente Huizen. 'Er was veel meer contact met de verschillende ondernemers op straat, je zag echt dat het nóg meer leefde' aldus een van de fijnproevers. Bij onze winkel aan de Havenstraat hadden we buiten een orginele Braaikamer van Bowisse neergezet. Op de Zuid-Afrikaanse braai hebben we in 3 uur tijd, ruim 10 kilo zeer mals rundvlees klaargemaakt om te combineren bij de mooie Zuid-Afrikaanse rode wijn van Bergsig.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.