Helaas is er iets niet goed gegaan bij het wijnhuis van de Elios. Bij de vorige oogst die we verkochten (2015) zit een partij die aan het hergisten is. Het is behoorlijk warm in Zuid-Italië, zo komen er vaak meer suikers in de wijn.
Suikers
Niet alle suikers vergisten tot alcohol. Wanneer het wijnhuis onvoldoende sulfiet toepast bestaat de kans dat de overgebleven suikers opnieuw een beetje gaan gisten. Hierbij ontstaat koolstofdioxide. Eigenlijk net als bij Champagne. Zo kan het dus dat de wijn ook zelfs gaat spuiten wanneer u deze open maakt. Ook in de smaak zijn wat bubbels te proeven. Dit is natuurlijk niet zoals het hoort.
Hoe weet u of uw Elios bruist?
Is het jaargang 2015? Dan bestaat de kans!
Enkel de Elios met Badge-nummer: 173362 en 173001 zijn een beetje mousserend
Het badge-nummer staat op het achteretiket na de jaargang 2015.
Is het schadelijk?
Zeker niet voor de gezonheid!
Wel voor een wit vloerkleed
Is het lekker?
Nee, zo is deze wijn niet bedoeld!
Wat te doen?
Wij vergoeden alle foute flessen. Open of gesloten! Wij hebben enkel nu de nieuwe jaargang op voorraad uit 2016. En deze is echt super lekker!
Mocht u vragen hebben, bel ons gerust: 035-8889595
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.