Chozas Carrascal in het dorpje San Antonio de Requena is in de jaren '90 gestart door Julián López. Het wijngoed heeft 40 hectare binnen Utiel-Requena, een gebied vlakbij Valencia. Bijna onvermijdelijk is een deel daarvan beplant met de lokale Bobal, het paradepaardje van de streek! Lange tijd is die afgedaan als lomp, maar sinds een tijdje herontdekt als potentiële leverancier van kwaliteitswijnen. Daarnaast staan ook diverse ‘internationale’ rassen aangeplant, waaronder Cabernet Franc. Van deze druif hebben ze ook een 100% versie. Deze is helaas altijd al heel snel uitverkocht. Beroemd zijn de 'Las Ocho' een rode wijn, gemaakt van 8 verschillende druivenrassen. En 'Las Tres' een witte wijn van 3 verschillende soorten. Hier alvast een kleine selectie van de wijnen van Chozas Carrascal:
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.